Anickastyl-zapečené těstoviny s kuřecím masem a sýrem gouda

29.12.2013 12:30
 

 
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 2 kuřecí prsa ½ balení těstovin – fusilli (vřetena) 1 kelímek Créme fraiche (200g) 2 celá vejce 1 hrst nakrájeného pórku 4 lžíce sterilované kukuřice 250 g sýru Gouda 1 hrst čerstvě nasekané petrželové natě sůl, pepř, kurkuma, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Nastrouhaný sýr gouda, promícháme ve větší míse s nakrájeným pórkem, nasekanou petrželovou natí a sterilovanou kukuřicí. Obsah kelímku créme fraiche, do kterého zašleháme pomalu dvě syrová vejce, lehce osolíme a opepříme. Následně tuto směs přidáme do mísy a společně se sýrem a zeleninou dobře promícháme. Kuřecí maso si nakrájíme na malé kostičky a tyto osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pro barvu přidáme dvě špetky kurkumy. Dobře promícháme a po vložení na rozpálenou pánev zprudka opečeme. Jakmile je maso opečeno, necháme ho chvilku vychladnout a společně s uvařenými těstovinami přidáme do předpřipravené zelenino-sýrovo-smetanové směsi. Po promíchání přendáme do zapékací misky a pečeme do zlatavé barvy v troubě na nejvyšší stupeň. Podáváme se zeleninovou přílohou dle chuti strávníků.


Tvorba www stránek zdarma Webnode