Anickastyl-rajská omáčka z čerstvých rajčat s masovými kuličkami

29.12.2013 09:42
 

 

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rajčata (min. 500g), větší cibule, 5 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, bobkový list, trocha tymiánu, cukr, sůl, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji si osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky a koření (dávám do vajíčka na čaj, abych nemusela vybírat), necháme vařit minimálně půl hodiny (lépe déle). Pak propasírujeme přes sítko (tím se nám odstraní zbytky slupek), dolijeme vodou, podle toho kolik omáčky chceme a povaříme. Pak přidáme masové kuličky - dělám je ze zmražené drůběží sekané (samozřejmě ji musíme nechat povolit) a obaluju je v mouce. Možno udělat i z mletého masa.
Poté co se kuličky v omáčce uvaří ji osladíme a osolíme a nakonec zahustíme (hladkou moukou rozmíchanou ve vodě).
Můžeme podávat.

Výborná je s knedlíkem i těstovinami.