Anickastyl-Domácí cheesburger
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na 2 kusy: kvalitní mleté hovězí maso - asi 200g hamburgerové housky - 2 kusy (nejlépe čerstvé) salát nakrájený na nudličky - asi tak 2 listy cibule nakrájená na jemno - menší polovina plátkový sýr dle chuti sůl chilli dle chuti různé omáčky
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Nakrájíme salát, cibulku, mleté maso ochutíme lehce solí, pepřem, troškou chilli.
2. Maso rozdělíme na 2 části a každou rozplácneme do co největší placky (maso se během grilování hrozně smrskne).
3. Rozpálíme grilovací pánev a dáme na něj olejem potřené placky masa a grilujeme po obou stranách prudce a pak snížíme teplotu a propékáme (zhruba po 10 minutách pečení cheesburger naříznu a překontroluji, jestli je ještě maso růžové nebo ne).
4. Mezitím si dáme ohřát do trouby rozpůlené housky.
5. Do nahřáté housky vložíme polovinu připraveného množství salátu a cibulky a položíme na to maso, které je už dostatečně propečené (nechceme přece žádné breberky!!!). Naposledy dám na maso sýr a připlácneme druhou půlkou housky :).
6. Dobrou chuť :)